Wat een groot apparaat! Je kunt er echt veel op kwijt, maar ik zou het niet op het aanrecht laten staan want daar neemt het te veel ruimte voor in beslag. Ik ben de kleinere grills ook gewend natuurlijk.
De eerste indrukken van de handleiding en het bijgeleverde receptenboekje zijn heel erg goed. Van vlees tot vis naar simpelweg tosti's maken, je kan het hier allemaal mee. Er zit een dikte-meter op, die ziet hoe dik je (bijvoorbeeld) stuk vlees is. De grill weet dan precies hoe lang je het moet bakken om bijvoorbeeld een medium-rare biefstuk te krijgen. Ook zit er een erg handige 'bevroren vlees' functie op, het apparaat houdt daar gewoon rekening mee en laat het stuk vlees eerst rustig ontdooien en gaat dan vol aan het bakken. Maar de allerleukste feature tot nu toe vind ik dat je de grill duidelijke 'grillsporen' op je vlees/vis kunt laten achterlaten. het voegt aan de smaak eigenlijk niks toe maar de presentatie van je gerecht schiet zo 100% de lucht in.
De dagen die hierop volgden hebben we meerdere gerechten gemaakt, van vis tot aan vlees en van tosti's tot aan groenten. We hebben afgewisseld met bevroren producten en verse producten. Alles kwam er goed uit zoals wij het wilden. Ook die mooie grillstrepen, ik kan daar niet over uitgepraat raken :). Ook is het geweldig dat de platen vaatwasser-bestendig zijn maar ook erg gemakkelijk af te wassen zijn. Toch zijn er wel wat verbeterpuntjes:
- Het snoer van het apparaat, als deze 10/20 centimeter langer was dan had deze onder de afzuigkap gepast, nu moest ik het er nét naast hebben staan, jammer!
- Het voorverwarmen duurt relatief lang. Tip is wel om daar als aller aller eerste mee te beginnen en dan pas je gerecht voor te bereiden
- Bij het bereiken van élke kookcyclus krijg je een geluidssignaal, dus zowel rare, medium rare, medium, well done etc., ook al wil je een steak well done hebben. Ik zou al deze signalen willen dempen totdat het uiteindelijk gekozen cyclus bereikt is. Die optie mis ik hier op
- Apparaat is relatief groot dus niet heel geschikt om op het aanrecht te laten staan
Al met al zal ik deze grill zeker aanraden, vooral als de Kerstdagen er aan komen. Je kunt er zo ongelooflijk veel mee, van groenten tot hamburgers, van tosti's tot steaks. De machine oogt strak en solide en misstaat niet op je aanrecht.
Pluspunten
- Groot grilloppervlakte
- Handige grillassistent
Minpunten
- Kort stroomsnoer
- Niet geschikt voor een kleine aanrecht